Lecture Photo Folio

De Lecture is bedoeld om het werk van Nederlandse fotografen te positioneren op de markt in Parijs/Frankrijk. Er zijn verscheidene professionals uitgenodigd die samen een comité vormen om de portfolio’s de bekijken en een advies te formuleren. Is het werk interessant voor specifieke festivals, galeries, media, tijdschriften of instellingen in Frankrijk? En welke? Is het werk vernieuwend in Frankrijk en waarom? Wat zijn de sterkere en zwakkere punten van het werk?

Remi Faucheux (RVB Books), Charlotte Boudon (Galerie Filles du Calvaire), Clément Saccomani (NOOR) en Virginie Huet (Saint Germain Photo) vormen het comité om in gesprek te gaan met de fotografen en deze te adviseren.

Vooraf aan de Lecture  is er een lunch zodat  iedereen alvast kennis kan maken.
De Lecture bestaat uit individuele sessies van twintig minuten waarin de fotografen aan de vier professionals een pitch geeft van hun werk aan de hand van hun portfolio. De professionals krijgen vooraf geen informatie over de fotografen en hun werk.

13.00-17.30

Voor leden van het Atelier Néerlandais is de Lecture gratis om aan deel te nemen, anders vragen we om een bijdrage van 30 euro. Uiteraard is er de mogelijkheid voor niet-leden om alsnog lid te worden van het Atelier Néerlandais en is de deelname vervolgens kosteloos.

Klik hier om je aan te melden.