Workshop Memory of Scent

Constantijn Huygens, een Nederlander uit de 17e eeuw, was een heuze homo universalis. Recentelijk werd ontdekt dat hij ook amateur parfumeur was en als zodanig meer dan 150 parfumrecepten verzamelde.
Uitgaande van deze parfumrecepten organiseren de Jonge Akademie, het Huygens Instituut en het Atelier Néerlandais een workshop in Parijs om de uitwisseling van kennis en ervaring tussen deskundigen vanuit verwante gebieden zoals historici, literatuurwetenschappers, kunsthistorici, neurowetenschappers, curatoren en parfumeurs mogelijk te maken. De workshop zal bestaan uit een aantal korte presentaties die bedoeld zijn om een discussie op gang te brengen en vragen op te roepen. Onderwerpen die zullen worden besproken zijn onder meer duurzaamheid, interdisciplinariteit, valorisatie (d.w.z. overdracht van kennis aan een breder publiek), museale settings, documentatie, samenwerking en interpretatie.

De workshop vindt plaats op 5 oktober 2022 tussen 13:00 en 18:30 op het Atelier Néerlandais, 121 rue de Lille te Parijs. Mocht u deze workshop, die in het Engels zal worden gegeven, willen bijwonen, laat het ons dan weten door contact op te nemen met Ineke Huysman via ineke.huysman@huygens.knaw.nl.

Voor meer informatie, volg: https://brievenconstantijnhuygens.net/2022/08/31/workshop-memory-of-scent-5-october-2022/