Bart Koetsier

Bart Koetsier is een portret- en documentairefotograaf. Gedurende een aantal jaar werkt Koetsier aan zijn verhaal ‘Taillights Fade’, een zeer persoonlijk document over het leven van de nacht in de straten van Europa.

De serie is het product van vele jaren nachtelijk wandelen en documenteert de rafelige en poëtische charme van Europa’s ‘onderbuik’ en de obscuriteiten van het stedelijke leven. ‘Taillights Fade’ werd in 2014 genomineerd voor de Magnum Emerging PhotographerFund en werd onder andere gepubliceerd door Burn Magazine, GUP Magazine, New Dawn Paper en Vice.

In oktober 2016 maakte Koetsier deel uit van de expositie PS Camera in Museum Hilversum en in november 2016 exposeerde hij tijdens Paris Photo een selectie beelden van zijn nachtfotografie uit Parijs op het Atelier Néerlandais.

Wonend en werkend in Parijs werkt Bart Koetsier in onder andere in opdracht van Le Monde, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en de Morgen. Bart Koetsier wordt vertegenwoordigd door fotoagentschap Hollandse Hoogte.