Carina Wagenaar

Kunstenaar en ontwerper Carina Wagenaar behaalde haar diploma aan de Hoge School voor de Kunsten van Amsterdam, afdeling Kunst, Textiel en Kunstgeschiedenis.Nadat zij werkte voor modemerken Oilily en Bad Boys, besloot ze om haar eigen artistieke weg te gaan door de combinatie aan te gaan van Kunst, Mode en Design.De levensgrote medaillon kunstwerken zijn unieke werken alsook grote wand juwelen welke ziel geven aan elke ruimte. Haar werk nodigt toeschouwers uit om een nieuw soort van verhalende symboliek te ervaren. Geïnspireerd op kleine medaillons, kant en cameeën biedt ze de kijker unieke objecten met hedendaagse vertalingen van verschillende gedetailleerde thema’s. De driedimensionale symbolische verhalen achter half bol acrylglas, bevatten de tijdgeest in een nieuwe en inspirerende vorm.

Van een filosofische visie naar grote medaillon kunstwerken.
In een tijdperk van de computer, waar wiskundigen in staat zijn om alles tot symmetrische patronen te reduceren, is Carina op zoek gegaan naar de schoonheid van de menselijke patronen, die ze onderzoekt en op haar eigen manier visualiseert.

Met deze levensgrote medaillons, wil Carina Wagenaar bewust toeschouwers uitnodigen om een nieuw soort verhalende symboliek te ervaren. Ze combineert verschillende materialen, en gebruikt deze in een andere setting; een die perfect past bij het te visualiseren thema.
Doordat ze de unieke kenmerken en vormen van de materialen in een andere context plaatst, als onderdeel van een ander groter verhaal, verandert de betekenis van het materiaal. Deze moderne allegorische driedimensionale verhaal-vertellingen, bieden ons vele details. Net als in het leven zelf, doen details ertoe. Ze geven ons meer inzicht in het begrip van het grotere geheel.

Door deze benadering is Carina vaak gevraagd in vele design en kunstprojecten. Vanwege het succes van haar werk, presenteerde ze haar werk o.a. tijdens de Salone del Mobile, bij Ventura Lambrate Milaan 2016, tijdens de New York Design Week, Wanted Design Manhattan 2016, bij Maison & Objet – House of Games – Nelly Rodi Parijs 2016, in de store van Paul Smith, Mayfair Londen 2016, tijdens de Dutch Design Week en in de tentoonstelling ‘Escape’ in de Kazerne, Eindhoven 2016-2017, tijdens de expositie van Masterly, Milaan 2017 en in Gallery Von Hessenbeck in Florence.