Colin van Heezik

Colin van Heezik (1977) is schrijver-journalist en deeltijd-docent Franse literatuur en film aan de Universiteit van Amsterdam. Hij ging op zijn twintigste naar Parijs waar hij studeerde aan het Institut d’Études Politiques de Paris en de École normale supérieure. Na stages bij de Franse Ambassade in Den Haag en bij de  correspondent van De Volkskrant in Parijs werd hij freelance cultuurjournalist. Colin schrijft voor diverse media zoals De Volkskrant, NRC Handelsblad, VPRO GIDS en Vrij Nederland maar ook voor Engelstalige en Franstalige media zoals Time Out Amsterdam en Courrier International. 
Verder is Colin actief als schrijver van strategische teksten en congresverslagen en als dagvoorzitter/moderator voor culturele organisaties zoals Stedelijk Museum Amsterdam, Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, Comité 4 en 5 mei en Oerol.
Voor Uitgeverij Atlas/Contact schrijft Colin momenteel een boek over de liefde in de 21ste eeuw vanuit het perspectief van een jonge man in de grote stad – te verschijnen in  2017.
 
Op dit moment is Colin bezig met een nieuw project in opdracht van het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor een  tentoonstelling in 2017 over de  Nederlandse fotograaf en  filmmaker Ed van Elsken,  maakt  hij een korte documentaire.
 
Sinds 2014 woont en werkt Colin afwisselend in Amsterdam en Parijs.

Capture d?e?cran 2015 -05-21 à 18.40.26