Deborah van Dam Filmprodukties

Deborah van Dam Filmprodukties maakt met een vaste groep onafhankelijke makers films voor de publieke omroep en verschillende culturele instellingen. 

De films kenmerken zich door intieme observaties waarin het persoonlijk drama wordt ontrafeld. Zoals bijvoorbeeld te zien in de documentaire ‘Liesbeth List – Heb me lief’ over de gelijknamige zangeres, in ‘De Baby’, een film over het grijze gebied van de onderduik tijdens WOII en in ‘KUYT’ over profvoetballer Dirk Kuyt.  

Door brede kennis van het art design worden er naast traditionele documentaires, ook veel producties voor culturele instellingen gemaakt. Animaties en grafische toepassingen zorgen voor een extra visuele vertelwijze. Door de jaren heen zijn op deze manier bijvoorbeeld producties voor het Van Gogh Museum, Nationale Hannie Schaft Stichting en de Dolf Henkes Stichting tot stand gekomen. 

Sinds kort is de filmpoot uitgebreid met fotografie. Daarin staan mode en storytelling centraal. 

Deborah van Dam Filmprodukties werkt zowel in opdracht als autonoom. De standplaats is Amsterdam, maar de reikwijdte van de projecten kent geen grenzen.