DSQBL

DSQBL is een initiatief van Daan Couzijn en Christian Herren waarin artistieke bloemstukken een conceptuele vertaling vormen van kunstwerken en andere creatieve producties. De bloemencomposities zijn niet louter bedoeld als organische ornamenten, maar als sculpturale objecten met een artistieke context die een interactie tussen gever en ontvanger teweeg brengt. DSQBL heeft samengewerkt met verschillende kunstenaars en kunstinstellingen uit zowel Nederland als Frankrijk en creëert momenteel wekelijks conceptuele boeketten voor het hedendaagse kunst museum Jeu de Paume in Parijs.

Daan Couzijn is een interdisciplinair kunstenaar, gevestigd in Amsterdam en Parijs. Na de studies zang aan het Conservatorium van Rotterdam en performance kunst aan de Toneelacademie Maastricht, vervolgde hij zijn educatie aan het Sandberg Instituut in Amsterdam (master programma van de Gerrit Rietveld Acadamie), waar hij een MA titel behaalde in Fine Art and Design. Met een fascinatie voor de complexiteit van de menselijke psyche, dat fundamenteel gegrond is in zijn achtergrond als acteur/performer, richt Couzijn zich op onderwerpen als authenticiteit, existentialisme en sociale psychologie. Zijn beeldend werk resulteert in installatiewerken, waarbij hij video en andere digitale media (zoals 3D-software) gebruikt als expressiemiddel. Zijn artistieke praktijk werd erkend door het Mondriaan Fonds toen hij het Stipendium voor Emerging Artists ontving in 2021.

Christian Herren is een interdisciplinaire kunstenaar, onderzoeker, curator en creative director gevestigd in Parijs en Bern. Met een sterke focus op hedendaagse culturen, streven Christian Herren’s installaties, sculpturen en video’s ernaar om te reflecteren op het heden in relatie tot (kunst)geschiedenissen. Hij onderzoekt het verleden en het heden door middel van de disciplines iconografie, culturele antropologie en milieuwetenschappen. Na zijn opleiding tot specialist in artist’s books, studeerde Christian Herren kunstgeschiedenis en filosofie en behaalde hij een MA in Fine Arts and Design aan het Sandberg Instituut. Als artistiek onderzoeker is Herren verbonden aan de Case Western Reserve University in Cleveland en de l’École des Hautes Etudes en Sciences Sociale in Parijs.