Erasmus University Rotterdam

Ben Wubs is docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aangewezen als projectdocent bij de Graduate School of Economics in Kyoto. Hij is betrokken bij verschillende projecten die te maken hebben met multinationals, business systemen, transnationale economische regio’s, Nederlands-Duitse economische relatie en de transnationale mode-industrie.

In 2008 publiceerde hij International Business and National War Interests. Unilever between Reich and Empire (Routledge) en in 2009 Over Grenzen. Multinationals en de Nederlandse markteconomie (Boom). Ben heeft onderzoek gedaan naar ‘The Dutch Big Four in Germany: AKU, Royal Dutch Shell, Unilever and Philips, 1920-1960’. Hij was mede-begeleider bij het project ‘Outport and Hinterland, 1870-2000’.

Daarnaast is Wubs ook secretaris bij de Transnational Rhine Network, een netwerk van verschillende economische, bedrijfskundige, technologische en geschiedkundige geleerden van verschillende universiteiten in onder andere Duitsland, Frankrijk, Japan en Amerika. Tevens is Wubs bestuurslid bij the European Business History Association (EBHA). Sinds 2013 maakt hij deel uit van een Brits-Nederlandse-Noorse consortium. Dit consortium ontving een beurs om onderzoek te doen naar transnationale connecties in de mode industrie.

Aan de Erasmus Universiteit is Wubs begonnen aan een project genaamd ‘Building brands and fashion fairs. Transnational networks in the fashion industry in Europe’Dit project onderzoekt modebeurzen en Fashion Prediction Companies in Europa na 1945.