Erik van Huisstede

Erik van Huisstede heeft een opmerkelijk oog voor de visuele verrassingen die in het dagelijkse leven volop voorkomen. Op zijn negende begon hij te fotograferen met een Kodak Brownie ‘E’.  Een verhaal vertellen, niet alleen met woorden maar ook met beelden, interesseerde hem al op jonge leeftijd.

Van Huisstede’s eerste, autonome fotowerk ontstond toen hij zich afvroeg of hij honderd verschillende pictogrammen ‘Verboden voor Honden’ zou kunnen vinden. Het antwoord resulteerde in verschillende publicaties, een korte film voor VPRO’s ‘Kijkers’ (2005) en een ‘PhotoTableau’ dat de ‘Verboden voor Honden’-pictogrammen toont in een matrix van 10×10. Het werd vervolgens een krachtig en productief concept voor een gestaag groeiende serie ‘PhotoTableaux’ waarvoor Van Huisstede continu wereldwijd het materiaal verzamelt.

 Erik van Huisstede woont en werkt in Rotterdam en Parijs. Bij de International Fine Art Photography Competition / Grand Prix de la Découverte 2013 ontving hij twee Juror Awards of Merit. Zijn foto ‘Red never stops – but you’ (2012, New York) werd, binnen enkele uren nadat deze gemaakt was, door de Franse krant Libération gepubliceerd op hun fotoblog ‘American way of life’. Van Huisstede maakte ook enkele short movies. Met ‘100 Seconds’ was hij in 2012 prijswinnaar bij de Nuits Photographiques in Parijs.

2006_forbidden-for-dogs_500x500px-sh15