Eugène van Veldhoven

Sinds 25 jaar ontwerpt Eugène van Veldhoven in zijn studio in Den Haag (NL) dessins voor print en jacquardweefsels bestemd voor de interieurtextiel- en behangindustrie. 

Al zijn ontwerpen toont hij op textiel, met behulp van een grote variatie aan industriële technieken, zoals coating, flockdruk, vernaalden, borduren, 3d-printen, reliefdruk, lamineren, lasersnijden en -graveren, ultrasoon lassen, inkjet en transferfoliedruk.

Voor elke techniek die hij gebruikt heeft hij contact met productiebedrijven in West-Europa, zodat hij klanten ook kan helpen met het toepassen van zijn ontwerpen. Bij veel van deze bedrijven heeft hij zelf aan de machine gestaan om alle ins en outs van de techniek te leren kennen. 

Daarnaast ontwikkelt hij ook experimenteel werk, met gebruik van technieken die nog niet gangbaar zijn in de interieurtextielindustrie, maar waarvan hij verwacht dat ze dat in de toekomst zullen worden. Voorbeeld hiervan zijn zijn 3d-geprinte ontwerpen. 

Klanten zijn voornamelijk textielindustrie en interieurmerken in West Europa en de VS, met een nadruk op de hogere segmenten van de markt. Ieder jaar in januari toont hij zijn nieuwe ontwikkelingen op de Heimtextil in Frankfurt (D).

eugenevanveldhoven.nl