Freudenthal/Verhagen

Carmen Freudenthal (1965) en Elle Verhagen (1962) vormen het Nederlandse fotografieduo Freudenthal/Verhagen. In hun werk zoekt het duo naar manieren om de definitie van modefotografie te verbreden. Hun beelden zijn divers in discipline en vorm, en tonen een combinatie van kunst- en modefotografie, surrealistische beeldvorming, een gevoel van verstoring en een meerlagige geschiedenis. Voor recente tentoonstellingen integreerde Freudenthal/Verhagen fotografie in 3D-installaties, projecteerde video op foto’s en printte beelden op gedrapeerde zijdevellen.

Het duo heeft gewerkt voor internationale tijdschriften zoals Dazed & Confused, Jalouse en Flash Art International, en voor klanten in de mode- en reclame-industrie. Daarnaast hebben het Groninger Museum en het Centraal Museum Utrecht foto’s van het duo opgenomen in hun collecties. Een selectie van het werk van Freudenthal/Verhagen is gepubliceerd in hun boek ‘Whole’.

Carmen Freudenthal en Elle Verhagen ontmoetten elkaar na hun studie, respectievelijk fotografie en modeontwerp, aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij werken samen sinds 1989.