Hellen van Rees

Hellen van Rees is een Nederlandse modeontwerpster die in 2012 haar gelijknamig label oprichtte na haar afstuderen van de prestigieuze MA op het Central Saint Martins in Londen en het behalen van een BA in Fashion Design op ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem. Haar werk komt voort uit een passie voor texturen en contrasten. Daarnaast spelen milieubewustzijn en een kritische benadering van het consumentisme een belangrijke rol in haar werkwijze.

Het gebrek aan hoogwaardige, hedendaagse, innovatieve modelabels met een oog voor het milieu is een van de redenen waarom Helen van Rees besloot haar eigen label op te richten. Het gelijknamige merk gebruikt organisch textiel en productieoverschotten.

Hellen van Rees biedt avant-garde op basis van de traditionele silhouetten en kledingvormen, met uniek textiel, handgemaakte stoffen, contrasterende texturen en innovatieve afwerkingen. Volgens Hellen zijn verschillen die zich door menselijk handelen in een productieproces voordoen het waard om gevierd te worden. Klik hier voor Hellen’s TEDx Talk over ‘artisanal intelligence’.

helen-van-rees