KAAN Architecten

Kees Kaan is een architect in Rotterdam, waar hij KAAN Architecten heeft opgericht samen met partners Vincent Panhuysen en Dikkie Scipio in 2014. Het bureau bestaat uit een internationaal team van architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, ingenieurs en grafisch ontwerpers. Kees Kaan was eerder oprichter en partner van Claus en Kaan Architecten van 1988 tot 2013.

Kees Kaan studeerde af in Architectuur aan de Technische Universiteit Delft in 1987. Sinds 2006 is hij professor aan de faculteit Architectuur van de Technische Universiteit Delft (leerstoel Materialization) en voorzitter van de leerstoel Complex Projects, opgericht in 2012. Zijn onderzoek focust zich op grootschalige, complexe projecten die de snelle globale urbanisatie van vandaag karakteriseren.

In de loop der jaren heeft Kees Kaan een breed scala aan projecten opgebouwd op verschillende schaalniveaus, van stedenbouw tot architectuur en interieurontwerp, waaronder de recent gewonnen competities voor de nieuwe terminal van Amsterdam Airport Schiphol en de nieuwe Rechtbank Amsterdam. Kaan geeft internationaal lezingen en zetelt in diverse jury’s en besturen, zowel in Nederland als daarbuiten. Aan zijn werk zijn verschillende boeken en tentoonstellingen toegewijd.