L O U I S E J A C Q U E L I N E

Jurken geïnspireerd door de tulp en Yves Kleins blauw

Op maat gemaakte jurken, welke met met ambacht zijn vervaardigd van prachtige stoffen die samen komen tot een tijdloos ontwerp. Louise Jacqueline staat voor vakmanschap en ‘slow-fashion’, dit komt tot uiting in de nieuwe permanente collectie.

Als een kunstwerk, uniek en tijdloos, creëert Louise elke jurk uit eigen hand. Ze werkt met overgebleven voorraden van Parijse modehuizen om kwaliteit van stof en duurzaamheid te garanderen. Het atelier van Louise Jacqueline bevindt zich in het elfde arrondissement van Parijs, tussen Père Lachaise en Bastille, in een bescheiden straat, waar je je in een intieme oase vol persoonlijke aandacht waant.

Het leven kent tal van prachtige momenten die je het liefst volledig wil ervaren. Samen met Louise kun je zelf je jurk ontwerpen. Denk aan bruidsjurken, avond- of cocktailjurken. Het design van de jurk geeft de vrouw aandacht en zet haar in haar kracht. 

Louise groeide op als dochter van een Nederlandse bloementeler en Franse moeder, tussen de tulpenvelden met ontelbare prachtige tulpen. Deze herinnering inspireert haar tot op de dag van vandaag. 

In de tulp ziet Louise een personificatie van de vrouw: sterk, verfijnd en stralend. Ze wenst elke vrouw tot bloei zoals deze tulp, de perfecte versie van zichzelf. 

Ook het blauw van de schilderijen van Yves Klein vormt een belangrijke inspiratiebron voor haar, dit door de kalme intense schoonheid die het voor haar uitstraalt.

Haar muze? Een intelligente, oprechte, sterke en intuïtieve vrouw, vol zelfvertrouwen.