MOYU

Over MOYU 

MOYU is een scale-up bedrijf dat innovatieve schrijfartikelen maakt van steenpapier, om zo een duurzaam alternatief te bieden voor regulier pulp papier. Daardoor kunnen kostbare bomen, water en CO2-uitstoot bespaard blijven. Het ultieme doel? Een wereld waarin single use paper en papierverspilling verleden tijd zijn en waar de natuur volop kan groeien en bloeien.  

 Daarom verkoopt MOYU uitwisbare notitieboeken en andere schrijfartikelen, gemaakt van duurzaam steenpapier. Dit papier is vrij van bomen, water en nare chemicaliën – dat is dus beter voor MOYU-gebruikers én voor de natuur! De uitwisbare schrijfartikelen van MOYU zijn per pagina gemiddeld zo’n 500 keer te herschrijven, en gaan dus jaren mee. Daarnaast heeft het bedrijf samenwerkingen met partijen binnen de creatieve sector: zo zijn hun designs ontworpen door Portugese illustratoren en heeft het bedrijf de covers van een deel hun collectie gemaakt van oude dienstregelingsborden van de Nationale Spoorwegen. Tot slot plant MOYU per aangeschaft notitieboekje een boom in Kenia, met hun partner Trees For Kenya. Zo helpt het bedrijf om de natuur te behouden én nieuwe natuur te creëren. 

De naam ‘MOYU’ 

MOYU betekent “magical place” in het Chinees. Niet alleen de unieke ecosystemen op onze planeet zijn voor MOYU een magische plek, maar het notitieboek zelf vormt ook een magische plek voor de gedachten, (aan)tekeningen en notities van de MOYU-gebruikers.