WE ARE MUZE

De inspiratie voor WE ARE MUZE begon met de samenwerking van verschillende mode- en sierradenontwerpers uit Nederland. Na een succesvol project in een winkel in het hart van Amsterdam begonnen Conny Groenewegen, Jessica Joyce, Melanie Brown en Natascha Nedoluha aan een nieuw avontuur: WE ARE MUZE.

Samen hebben de ontwerpers een speelse persona vormgegeven, hun muze, die hen in staat stelt om hun individualiteit en kracht te tonen, terwijl ze elkaar ondersteun op hun artistieke reis. Het collectief heeft een fluïde constructie, wat het mogelijk maakt te werken met art directors, fotografen, filmmakers, stylisten, grafisch vormgevers en modeontwerpers. Gelijkgestemde creatieven worden uitgenodigd om met WE ARE MUZE mee te werken aan verschillende projecten zoals de website, editorials, Parijse presentaties, evenals showrooms en internationale beurzen. Met behulp van hun muze als een taal om nieuwe partnerschappen te ontwikkelen, het collectief is gericht op de zintuigen te raken, en vonk de verbeelding, terwijl het bevorderen van de Nederlandse mode-industrie op internationaal niveau.

WE ARE MUZE is ontstaan uit het   Partners for International Business Programme (PIB) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hun steun geeft het collectief een sterke basis om vanuit door te groeien. In September 2016 gaf de Nederlandse Ambassade te Parijs de ontwerpers van WE ARE MUZE de mogelijkheid om hun nieuwe collecties te tonen in de vorm van ‘tableaux vivants’ op de Nederlandse Residentie, Hôtel d’Avaray.

we-are-muze-press1

we-are-muze-press2