Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers in een Nederlands modelabel. Sinds de oprichting in 2000 heeft Spijkers en Spijkers een zeer herkenbare stijl gecreëerd die scherp, uitdagend en functioneel is. Rebellerend tegen de stereotypen over vrouwelijkheid, richt het merk zich op zelfverzekerde, actieve, moderne vrouwen die de regels over hun sekse willen herschrijven. Spijkers en Spijkers is immers vrouwelijke ontwerpkennis in het kwadraat, bestaande uit tweelingzussen Truus en Riet. D

e zussen zetten het bedrijf op na het afstuderen van het Fashion Instituut in Arnhem. Tijdens hun studie wonnen de dames al onafhankelijk van elkaar prijzen: de Body Fashion Design Award en de Contec Design Award. Het succes ging door toen hun debutsamenwerking werd beoordeeld met de Robijn Fashion Award.

De tweelingen complementeren elkaars talenten perfect: Truus is de artiest die denkt in stijlen en kleuren, terwijl Riet de vormgeefster is, die hun gezamenlijke ideeën verandert in driedimensionale stukken. Verwijzend naar Schiaparelli en Vionnet als hun respectieve heldinnen, gebruikt het duo hun individualiteit voor hun gemeenschappelijke visie. Ze werken graag met sterke geometrische lijnen om vrouwelijke vormen op een hedendaagse manier  te accentueren.

MBFWA SS17 MBFWA SS17