XHOSA

Giorgio ‘Xhosa’ Toppin is een Nederlandse designer van Surinaamse afkomst.

Geïnspireerd door de buurt waarin hij is opgegroeid besloot Giorgio zijn eigen heren label ‘Xhosa’ op te richten in 2009.

Met de hulp van het HTNK, presenteerde hij zijn eerste collectie met succes. Dit resulteerde in goede reviews van de pers waardoor de collectie gepubliceerd werd in magazines zoals; Linda, JFK, Avantgarde, Vogue Italia, Code en verschillende online platformen. In navolging op dit succes ontwierp hij meerdere innovatieve collecties.

Wat Giorgio onderscheid als een designer is het verhaal. Het concept van de collecties hebben altijd gedraaid om het idee van wat het betekent om een zwarte man te zijn in de westerse maatschappij en hoe hij daarin navigeert met het behoud van zijn culturele identiteit.

Xhosa is gevestigd in Amsterdam waar mode wordt beïnvloed door verschillende culturen, achtergronden en innovaties.

Het bedrijft streeft ernaar meer variatie te brengen in de kledingkast van de man en moedigt mannen aan om hun individualiteit te tonen in de maatschappij.

Xhosa staat bekend om kwaliteit, techniek, vakmanschap en het vertellen van culturele verhalen met hun producten.

De kleding is te herkennen aan de kenmerkende stijl van sterk maatwerk, het mixen van streetwear en formalwear waardoor er een nieuw aanbod ontstaat.