à propos de nous

over ons

Het Atelier Néerlandais is een platform voor Nederlands ontwerp, de kunsten en het boek: voor culturele ondernemers. Het is onderdeel van de Nederlandse ambassade in Parijs, die het Atelier Néerlandais in 2014 heeft opgericht en financiert.

Ondernemers, instellingen en zelfstandigen in de creatieve bedrijfstakken gebruiken het Atelier Néerlandais voor bijeenkomsten, productpresentaties, modeshows, cursussen en vergaderingen. Ze kunnen tevens een beroep doen op het advies en diensten van de Ambassade, zowel op economisch als op cultureel terrein.

Ook de ambassade benut het Atelier Néerlandais voor activiteiten met een publiek karakter, zoals lezingen, debatten, exposities en netwerkbijeenkomsten, in de regel met Nederlandse en Franse partners. Al deze private en publieke activiteiten bevruchten elkaar. In de kern is dit het Atelier Néerlandais: een plek voor de makers, in het hart van Parijs.


locatie

Het Atelier Néerlandais is gesitueerd in het politieke centrum van Parijs: het 7e arrondissement, op een kwartier lopen van een van de mooiste beurslocaties van Parijs: het Grand Palais, en vlak bij de Berges de Seine, het wandelgebied langs de rivier.

Lees meer hierover op onze pagina Ruimtes.


medewerkers

De volgende ambassademedewerkers zijn actief voor het Atelier Néerlandais. Je kunt ze benaderen voor advies over hun specialisaties.


Bart Hofstede
Hoofd en ambassaderaad voor cultuur en communicatie. Bart is eindverantwoordelijk voor het Atelier Néerlandais en verantwoordelijk voor activiteiten op het gebied van beeldende kunst, fotografie en de boekenbranche. 
bart.hofstede@minbuza.nl
T +33.1.4062 3330


Thijs Debeij
Cultureel attaché. Thijs is verantwoordelijk voor de vereniging AN en voor activiteiten op het gebied van ontwerp. thijs.debeij@minbuza.nl
T +33.1.4062 3337


Carolien van Tilburg
Senior medewerker. Carolien is verantwoordelijk voor de coördinatie van het Atelier Néerlandais en voor activiteiten op het gebied van mode. carolien@atelierneerlandais.com
T +33.1.4550 4704


Joan Mols
Joan is verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning van activiteiten. joan@atelierneerlandais.com
T +33.1.4550 4704


Han Grooten-Feld
Senior medewerker. Han is verantwoordelijk voor activiteiten op het gebied van podiumkunsten en film. han.grooten-feld@minbuza.nl
T +33.1.4062 3330


Resi van Halderen
stagiaire resi@atelierneerlandais.com
T +33.1.550 4704


Elise Baeriswyl
stagiaire elise@atelierneerlandais.com
T +33.1.4550 4704 / T +33.1.4062 3386