à propos de nous

over ons

Het Atelier Néerlandais is een platform voor Nederlands ontwerp, de kunsten en het boek: voor culturele ondernemers. Het is onderdeel van de Nederlandse ambassade in Parijs, die het Atelier Néerlandais in 2014 heeft opgericht en financiert.

Ondernemers, instellingen en zelfstandigen in de creatieve bedrijfstakken gebruiken het Atelier Néerlandais voor bijeenkomsten, productpresentaties, modeshows, cursussen en vergaderingen. Ze kunnen tevens een beroep doen op het advies en diensten van de Ambassade, zowel op economisch als op cultureel terrein.

Ook de ambassade benut het Atelier Néerlandais voor activiteiten met een publiek karakter, zoals lezingen, debatten, exposities en netwerkbijeenkomsten, in de regel met Nederlandse en Franse partners. Al deze private en publieke activiteiten bevruchten elkaar. In de kern is dit het Atelier Néerlandais: een plek voor de makers, in het hart van Parijs.


locatie

Het Atelier Néerlandais is gesitueerd in het politieke centrum van Parijs: het 7e arrondissement, op een kwartier lopen van een van de mooiste beurslocaties van Parijs: het Grand Palais, en vlak bij de Berges de Seine, het wandelgebied langs de rivier.

Lees meer hierover op onze pagina Ruimtes.


medewerkers

Lilian Widdershoven
Lilian is hoofd van het Atelier Néerlandais, en verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en programmering.  lilian@atelierneerlandais.com
T +33.1.4550 4704 – M +3367348822

Joan Mols
Joan is verantwoordelijk voor de administratieve, logistieke en facilitaire ondersteuning van het Atelier Néerlandais.  joan@atelierneerlandais.com
T +33.1.4550 4704 – M +33607023413