Crocelungo

Edwin van de Langkruis is kunstenaar en grafisch ontwerper met meer dan 35 jaar ervaring. Hij runt het succesvolle ontwerpbureau or-create. In de afgelopen vijf jaar heeft Edwin zijn focus verlegd naar het creëren van eigen kunstwerken onder de naam Crocelungo. Zijn oeuvre omvat collagefotografie, objecten en installaties die in diverse pop-up exposities en op zijn website te bewonderen zijn.

non art gallery or-create

non art gallery or-create is een online galerie opgericht door Edwin. Deze galerie biedt niet alleen een platform voor zijn eigen werk, maar ook voor opkomende, jonge kunstenaars. Het doel van deze galerie is om de drempel te verlagen voor nieuwe talenten om te exposeren en hun werk aan een breder publiek te presenteren. Naast de online aanwezigheid organiseert ‘non art gallery or-create’ ook pop-up tentoonstellingen op verschillende locaties, waardoor kunst toegankelijk wordt voor een divers publiek.

Over het Werk

Het werk van Crocelungo draait om de perceptie en de ervaring van de kijker. Vragen als “Is het herkenbaar?”, “Wat zie je?” en “Wat wil je zien?” staan centraal. Beelden kunnen herinneringen oproepen aan het verleden, een visie geven op de toekomst, of juist het heden verhelderen. Titels zoals ‘L’existence’, ‘Curieux’, ‘Left behind’ en ‘Le Passé’ weerspiegelen deze verwevenheid van verleden, heden en toekomst.

Met intrigerende fotocollages en -bewerkingen worden toeschouwers uitgenodigd om na te denken over geboorte, verval en dood. De beelden variëren van herkenbaar tot mysterieus, en nodigen altijd uit tot persoonlijke interpretatie.

In ‘L’existence II’ vermengt Edwin beelden die nieuwsgierigheid opwekken en emoties oproepen, variërend van schoonheid tot mogelijk zelfs walging. Het werk roept verschillende associaties op, waardoor een unieke persoonlijke ervaring ontstaat.

Meer informatie en updates zijn te vinden op de website en via Instagram ( @Crocelungo )