Dit doen AN-leden tijdens Paris Fashion Week

Normaliter is het in Parijs in de laatste week van januari een drukte van belang door de Couture Week. Dit jaar gaat door de Covidcrisis een hoop niet door. Het Atelier Néerlandais zet voor u op een rij wat onze leden doen. Zo blijft u toch nog op de hoogte van de laatste trends.

Jef Montes

Jef Montes is een Nederlandse designer, die in 2012 begon om zijn eigen stoffen te creëren. Zijn collecties liet hij al zien in Parijs, Londen en Amsterdam. Tijdens de Paris Fashion Week presenteert hij de Marinero collectie, een serie jurken gemaakt met stoffen die veranderen als ze worden blootgesteld aan water en regen. In samenwerking met het Textiellab in Tilburg maakte Jef Montes een tweedimensionale-stof die door weersomstandigheden verandert in een drie-dimensionele stof. Met behulp van die stoffen heeft Montes een aantal jurken ontworpen, die in het filmpje te zien zijn. Het hele creatieve proces wordt online gepubliceerd en gedeeld. De video werd gemaakt door Studio Adaptive Skins.

Iris van Herpen

Iris van Herpen laat tijdens de Haute Couture week haar nieuwste collectie ‘Roots of Rebirth’ zien. In deze vreemde tijden zoekt Van Herpen naar de synthese tussen moderne technologie en ambachtelijk vakmanschap binnen de mode. Iris van Herpens werk wordt vaak beschreven als etherisch en transcendentaal.

Kijk verder op Irisvanherpen.com

Jessica Joyce

Modeontwerpster Jessica Joyce introduceert haar verfijnde tassenlabel; ‘City life’. Jessica Joyce’s ontwerpen portretteren de fascinatie van de ontwerpster voor vouwconstructies en geometrische vormen. Style en functionaliteit zijn naadloos verenigd en door consequent nieuwe accenten toe te voegen aan haar abstracte look, creëert Jessica Joyce een unieke stijl die inventief is en tegelijkertijd een eenvoudige elegantie behoudt.

Louise Jacqueline

Vijf jaar geleden stopte Louise Jacqueline met werken voor grote bedrijven om haar eigen kleding te ontwerpen. Ze maakte unieke kledingstukken, met stoffen van grote modehuizen in Parijs, ook de stad waar ze haar atelier heeft. Speciale gelegenheden, waar op maat gemaakte jurken bij worden gedragen, werden afgelopen jaar vaak afgelast. Daarom heeft Louise Jacqueline dit jaar voor het eerst een prêt-à-porter lijn. Ieder kledingstuk is ontworpen en met de hand door gemaakt door Louise Jacqueline zelf.

Kijk op LouiseJacqueline.com

Paris Re Made

Paris Re Made gaat om meer dan wat je kunt zien. Het is meer dan alleen een merk, het gaat om hoe je je voelt. Het creëren van een gemeenschap.