Expo’s in het AN tijdens de modeweek van Parijs

Tijdens de Paris Fashion Week (25/09 tot 2/10) exposeren er drie leden van het Atelier Néerlandais op de rue de Lille 121. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het van belang dat u uw bezoek van tevoren afstemt met de kunstenaar.

Margot van Huijkelom

Voor het grote publiek werd Margot van Huijkelom bekend door haar tekeningen van de Fashion Week, die groot werden afgedrukt in de Franse krant Le Monde. In het Atelier Néerlandais laat ze nieuw werk zien: Met onberispelijke behendigheid in haar getekende lijnen herschept Margot met delicatesse en intensiteit scènes die schoonheid, goede smaak en vrouwelijkheid uitstralen.

Een ode aan de vrouw, en aan haar vrouwelijkheid.

Margot van Huijkelom exposeert tijdens de Franse modeweek in het Atelier Néerlandais. Van plan om te bezoeken? margotvhuijkelom@icloud.com +33 6 08421398

LOUISEJACQUELINE

Volgens Louise is het maken van een jurk een vorm van toegepaste kunst, waarbij creativiteit, vakmanschap en de liefde voor esthetiek in harmonie samenkomen. Net als een kunstobject kan een creatie voortdurend en oneindig worden herontdekt. 

Tegen de geldende normen van de mode-industrie in, creëerde Louise een permanente collectie van jurken, in lijn met de vaste collectie zoals deze in een museum tentoon wordt gesteld. Dit brengt haar artistieke visie naar voren: een jurk is bovenal een kunstwerk. De jonge ontwerpster koos de creatie van jurken als de manier om zich uit te drukken. Zij toont hiermee de relatie die zij heeft met haar omgeving, in het bijzonder met de tulpenvelden waarin zij opgroeide. De tulp is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Louise, een knipoog naar haar jeugd en Nederland. Zij beoogt de tulp, met al haar vormen, volumes en kleuren, te interpreteren zoals ze haar ziet en niet zoals ze zou moeten zijn. 

Voor bezoek: info@louisejacqueline.com of +33 7 68025684.

Beeld: LOUISEJACQUELINE.

New Industrial Order

In de mode-industrie van vandaag wordt meer kleding de markt ingeduwd dan we ooit kunnen dragen. Onder de naam New Industrial Order (N.I.O.) werken ontwerpers Rosanne van der Meer en Annelie Ansingh met een groeiende groep kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs en ondernemers aan een nieuw modesysteem op basis van fashion on demand. De focus ligt hierbij op de meest veelbelovende technologie voor de toekomst van duurzame mode: 3D breien.

In Atelier Néerlandais laat N.I.O. zien hoe het innovatieve 3D knitwear-merk The Girl and the Machine nu al gebruik maakt van de modulaire white label collectie. Als 3D knitwear-pioniers verwerken zij traditionele breitechnieken op een high-techmanier tot naadloze kledingstukken met kenmerkende ingebreide prints. Het resultaat is een serie relaxed chique truitjes, jurkjes en leggings in fijne merinowol, voor vrouwen die stijl, comfort en duurzaamheid zoeken in hun dagelijks leven.

Voor bezoek aan de showroom: hello@new-industrial-order.com