Fashion Week à l’Atelier Néerlandais…

Ook tijdens de eerste Fashion Week van 2023 fungeerde het Atelier Néerlandais weer als uitvalsbasis voor verschillende leden uit de fashion- en designwereld. Met maar liefst zes verschillende deelnemers was het de afgelopen dagen een komen en gaan van journalisten, ontwerpers, influencers en andere mode- en designliefhebbers.

Het in Parijs gevestigde merk Paris RE Made ontving van vrijdag 20 tot zondag 22 januari gasten en geïnteresseerden in hun showroom op het Atelier Néerlandais. Daar was hun collectie van ge(re-) en upcyclede ontwerpen te zien, geheel in lijn met het circulaire model dat het merk hanteert. Creative director Xuan-Thu Nguyen, die al langer verbonden is aan het Atelier Néerlandais, slaagde erin om de unisex en eco-responsible kledingstukken goed tot hun recht te laten komen.

Eén ruimte verder waren tijdens hetzelfde weekend de ontwerpen van KOKKE House te zien. Zij presenteerden hun ICONS collectie met erkende en gevierde museumstukken van ontwerper Ruud-Jan Kokke. Hun ontwerpen konden tot groot plezier van de bezoeker ook uitgeprobeerd worden en er werd meermaals geconcludeerd dat de meubelstukken naast functioneel en mooi ook comfortabel waren.

In samenwerking met KOKKE House waren ook de showrooms van modemerken CAES en Francon simultaan te bezichtigen op het AN van vrijdag 20 tot maandag 23 januari. Beide modemerken presenteerden een duurzame collectie met tijdloze ontwerpen. De collectie van Francon, genaamd ‘Tower’, geïnspireerd door de levensstijl van de stad, met scherpe silhouetten, vormde een mooie combinatie met de iconische, minimalistische stukken van CAES.

Naast verschillende showrooms was er deze week op het Atelier Néerlandais ook sprake van een echte runway show. Op dinsdag 24 januari werd in samenwerking met Fondation Custodia het team van couturier Peet Dullaert gehost die zijn Printemps-Été couture collectie voor 2023 presenteerde. Een indrukwekkende en elegante collectie werd vol bewondering bekeken door gasten uit de modewereld.

De show van Peet Dullaert

Diezelfde dag vond op de residentie van de Nederlandse ambassadeur de ‘happening’ van ontwerper, en lid van het Atelier Néerlandais, Ronald van der Kemp plaats. Deze show was een indrukwekkende reminder van de toestand van onze planeet en een mooie weergave van de positieve rol die mode óók kan spelen.

Tot slot werden de ruimtes van het Atelier Néerlandais op dinsdag 24 en woensdag 25 januari gevuld met de moderne en feeërieke ontwerpen van Iris van Herpen. Ze toonde voor deze Fashion Week haar couture ontwerpen die in haar video ‘Carte Blanche’ te zien waren. Voor deze opname werkte zij samen met de Franse artieste Julie Gautier. Het Atelier Néerlandais was verheugd Iris en haar team weer te mogen ontvangen.

Na een succesvolle editie van de Paris Fashion Week kijkt het Atelier Néerlandais met trots en voldoening terug op de plezierige samenwerking met deze leden. Graag ontvangen wij u snel weer tijdens één van onze evenementen.