Heropening AN / À PROPOS – PANDÉMIE: de impact op kunst en kunstenaar

Met de expositie À propos – pandémie: de impact op kunst en kunstenaar opent het Atelier Néerlandais op 24 juni weer haar deuren. Daarbij tonen we werken van Claudine Grin, Michèle van de Roer, Louise te Poele, Désirée Engelen, Steven Wassenaar, Judith Kleintjes, Hein Duijnstee, Bart Koetsier en Studio Aeneae, die tijdens, en onder invloed van, de pandemie tot stand zijn gekomen.

De impact van deze periode heeft bij de deelnemende kunstenaars tot nieuwe inzichten en werkwijzen geleid die nu voor het eerst aan het publiek getoond kunnen worden. We reflecteren, maar kijken ook vooruit naar wat deze periode ons heeft gebracht aan nieuwe zienswijzen, mogelijkheden, technieken en samenwerkingen voor een post-pandemische wereld.

Claudine Grin: Zonder titel – 4, 2021

De invloed van de pandemie manifesteert zich bij iedere kunstenaar anders: Michèle van de Roer hield een geschilderd dagboek bij, fotograaf Claudine Grin is zich gaan verdiepen in conceptuele fotografie en daardoor heel ander werk gaan maken dan we van haar gewend zijn. Soms is het ook de impact van de pandemie zelf die een rol krijgt: zo brengt Steven Wassenaar de gevolgen van de pandemie op de meest kwetsbaren in onze samenleving in beeld, en zijn broer en zus Victor & Erna de Bie een verrassend nieuw samenwerkingsverband aangegaan.

Louise te Poele: Emerging Crop, 2021

Het Atelier Néerlandais maakt deel uit van de Nederlandse Ambassade in Frankijk, en is zowel een ledenvereniging voor culturele ondernemers als een platform voor Nederlandse kunst(enaars). Haar hybride en flexibele structuur maakt het mogelijk om snel te kunnen anticiperen en actuele vraagstukken te behandelen. De pandemie is dermate actueel, relevant en urgent dat het bij uitstek een thema is waar we aandacht aan willen besteden.

U bent van harte welkom van 24 juni tot en met 02 juli, van 12:00 tot 17:00. Adres: 121, Rue de Lille 75007 Parijs, metro Assemblée Nationale. RSVP via info@atelierneerlandais.com

Deelnemende exposanten:

Victor & Erna de Bie:  www.aeneae.nl

Hein Duijnstee: www.stordes.com

Claudine Grin: www.artportrait.fr

Judith Kleintjes: www.judithkleintjes.com 

Bart Koetsier: http://www.bartkoetsier.com

Louise te Poele: www.louisetepoele.nl

Michele van de Roer: www.michelevanderoer.com

Steven Wassenaar: www.stevenwassenaar.com