Ambassade MKB event

HET TWEEDE AMBASSADE MKB EVENT: VOOR ALLE KLEINE EN MIDDELGROTE NEDERLANDSE ONDERNEMERS IN FRANKRIJK

Op woensdagavond 28 oktober organiseerde de Nederlandse Ambassade een MKB event op het Atelier Néerlandais in Parijs. Dit was de tweede keer dat er een bijeenkomst werd gehouden voor Nederlandse midden en kleine bedrijven in Frankrijk en deze avond stond in het tekenvan het Franse arbeidsrecht en het belastingsysteem.

Tijdens het eerste MKB event in januari 2015 bleek dat het voor veel Nederlandse ondernemers die actief zijn op de Franse markt lastig is om de Franse wetgeving omtrent het opstarten van een eigen onderneming of bedrijf goed na te leven. Ondernemers zijn soms onnodig veel tijd kwijt bij het uitzoeken van wetten en regels omdat deze onduidelijk staan omschreven of omdat het Frans nogal wat haken en ogen kent. De Ambassade in Parijs kan ondernemers hierbij helpen en richtlijnen geven.

Het evenement op de avond van 28 oktober had als thema belastingwetgeving en arbeidsrecht  en stond volledig in het teken van de verschillende soorten belastingen waar een onderneming mee te maken krijgt en de rechten van werkgevers en werknemers. Deze informatie werd verschaft tijdens presentaties door enkele experts.

Ook heeft de ambassade uiteengezet wat er de komende tijd aan evenementen op de agenda staan en wat er nog meer kan worden verwacht vanuit de Ambassade.
Het evenement was speciaal voor de Nederlandse ondernemer die opereert of wil opereren in Frankrijk en het doel was dan ook om een terugkerend event te organiseren met onderwerpen die het ondernemerschap in Frankrijk vergemakkelijken en ook aantrekkelijker maken voor Nederlanders.

Aan het eind van de avond was er tijd om onder het genot van een drankje te netwerken en ervaringen te delen.