AMFI Fashion As A Force For Good

SHIFTING MINDSETS: FASHION AS A FORCE FOR GOOD

Op 29 november organiseert Amsterdam Fashion Institute een ronde tafel discussie op het Atelier Néerlandais. Specialisten uit de mode-sector en mode-onderwijs bespreken de manier waarop we het Franse en Nederlandse mode-onderwijs kunnen inzetten als motor voor de verduurzaming van de mode-industrie. De ronde tafel discussie wordt gemodereerd door AMFI docent, Gwen Cunningham. Gwen is actief op het gebied van duurzame ontwikkelingen binnen de mode-industrie. Zij coördineert onder andere het programma ‘Circular Textiles’, wat onderdeel is van the ‘Circle Economy’. Gwen is docent op het vlak van duurzame ontwikkelingen binnen de mode-industrie.

Op 30 november pitchen AMFI-graduates en recente alumni hun antwoorden  op de snel veranderende mode-industrie aan Franse mode-professionals.

Achtergrond van deze tweedaagse bijeenkomst is dat de mode-industrie wereldwijd wordt geconfronteerd met een snelgroeiende vraag, terwijl tegelijkertijd veel bedrijven hun inspanningen opvoeren voor milieuvriendelijker en maatschappelijk verantwoorde praktijken. Modescholen leiden de professionals van morgen op. Zij moeten de toekomstige generatie klaarstomen voor de uitdagingen waarmee de mode-industrie wordt geconfronteerd.

29 November

15.00 – 17.30 ronde tafel discussie ‘Fashion As A Force For Good’

18.00 – 20.00 cocktails

30 november

10.00 – 13.00 AMFI alumni pitches gehost door M-ODE

Aanmelden voor het evenement kan via l.t.holden@hva.nl