De magische wereld van kunstenaar Jackie Sleper. Een tentoonstelling op het Atelier Néerlandais in Parijs.

De werken van de Nederlandse kunstenaar Jackie Sleper zijn totaal verrassend, origineel, prachtig op elkaar afgestemd, kleurrijk en soms zelfs idyllisch. Tijdens de officiële opening op donderdag 18 april presenteert Jackie Sleper, tezamen met Meester-Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La Feve een uniek klein object, genaamd ISOLA.


De werken omvatten kleurrijk met de hand bewerkte foto’s, tekeningen, collages, schilderijen en sculpturen, welke het hoogtepunt vormen van haar gedachten, herinneringen, voorspellingsgave, originele gedichten en persoonlijke dagboekaantekeningen. Wat Jackie Sleper onderscheidt, is haar unieke vermogen om inspiratie te vinden in elk aspect van het leven. Haar kunst is niet alleen een weerspiegeling van haar eigen ervaringen en die van haar dierbaren, maar put ook uit de levensverhalen die ze tijdens haar reizen tegenkomt. Deze verhalen vormen de basis voor haar levendige en boeiende werken, waarin bestaande objecten naadloos worden gecombineerd met speciaal vervaardigde toevoegingen, die blijkgeven van Jackie’s oneindige fantasie, bezieling en onuitputtelijke passie voor schoonheid.

De officiële opening van de expositie zal plaatsvinden op donderdag 18 april tussen 17:00 en 19:00 uur. Tijdens deze opening zal Jackie – tezamen met Meester-Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek een uniek klein object, genaamd ISOLA, presenteren.
Kunstenaar Jackie Sleper heeft met haar project ‘Isola’ de handen ineengeslagen met de Maastrichtse Meester-Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La Feve en de uit Brabant afkomstige 3D Creator Remon Van Zoggel. Heesterbeek ontwikkelde samen met Van Zoggel een speciale geschenkverpakking voor het Isola project waarin zich chocolade miniaturen bevinden van het kunstwerk van Sleper. De door Heesterbeek gebruikte chocolade, is afkomstig van de welbekende Franse chocolade firma Valrhona. Meester-Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek is bekend als (hof)leverancier van handgemaakte bonbons voor Michelin restaurants in Nederland, België en Duitsland. In samenwerking met diverse 1,2 en 3-Sterrenchefs creëerde hij o.a. de Sterrenbonbons en levert hij maatwerk in stijl en smaak. Daarnaast realiseerde Heesterbeek o.a. een speciaal bonbon assortiment voor het Koninklijk Huis waaronder de ‘Prinses Beatrix’ bonbons waarbij Van Zoggel tekende voor de speciale ‘Kasteel Drakensteyn’ bonbondoos, limited edition.
3D Creator Remon Van Zoggel is als eigenaar van Dutch Deco Factory bekend van unieke 3D creaties met o.a. modehuis Fendi, Dom Perignon, artiest Lady Gaga en zijn 3D Worldcup tijdens het WK in Qatar.

De expositie vindt plaats van donderdag 18 april t/m zaterdag 20 april bij het Atelier Néerlandais, op 121 rue de Lille en is geopend tussen 10:00 en 18:00
uur.