Christian Lagerwaard Modeshow

Summa studenten en studenten van MAFAD showden hun ontwerpen tijdens Haute Couture Week Parijs.

Je eigen ontwerp terugzien op de catwalk in Parijs; dé droom voor iedere modestudent. Op dinsdag 7 juli werd dit werkelijkheid voor een vijftal studenten van Summa Fashion uit Eindhoven. Zij mochten hun ontwerpen showen tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Onder hen Pien Luijnenburg, ontwerpster van de jurk die minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vorig jaar droeg tijdens Prinsjesdag. Couturier Christian Lagerwaard stelde zijn catwalk beschikbaar voor de jonge ontwerpers in het voorprogramma van zijn show.

Daarnaast kwam ook ‘About 11’ van MAFAD met ontwerpen van Julia Aumann, Natalie Barschewski, Verena Klein, Paula Reichert, Carina Schulte, Mona Steinhaeusser, Reinder Schmidt en Rachel Prijs aan bod.

ChristianLagerwaald_AtelierNeerlandais_33

Springplank naar de modewereld
De Limburgs-Duitse couturier Christian Lagerwaard ontving op 20-jarige leeftijd een belangrijke couture-onderscheiding die de deuren naar de modewereld voor hem opende. Nu wil hij in het kader van zijn dertigjarig jubileum op bijzondere wijze iets terug doen door anderen ook een springplank te bieden. 
Lagerwaard: “De jeugd krijgt weinig kansen in de modewereld, maar heeft zoveel potentie. De afgelopen maanden heb ik met verbazing het werk van de studenten bekeken en vaak gedacht: ‘Hoe kom je erop?’ De studenten hebben hun creativiteit en fantasie losgelaten op de stoffen en materialen. Ik sta volledig achter de collectie die wordt geshowd in mijn voorprogramma.” In het Atelier Néerlandais in Parijs toonde Christian Lagerwaard begin dit jaar tijdens de Parijs Haute Couture Week zijn voorjaarscollectie 2015.

Minister Bussemaker is trots op de studenten: “Zij laten als geen ander zien wat ‘made in Holland’ betekent en wat onze toekomstige vakmensen in huis hebben. Het is fantastisch dat zij dit nu ook op een internationaal podium mogen laten zien.“

Fashion Week
De Haute Couture Week in Parijs vond plaats van 5 tot 9 juli. De studenten verzorgden het voorprogramma van Christian Lagerwaards show in het Atelier Néerlandais. Ze vertrokken op maandag 6 juli naar Parijs, showden op dinsdag 7 juli en kwamen diezelfde avond weer terug.

Femke Bontrup1

IMG_1952

IMG_4172

IMG_1656