Media Literacy, miracle cure for ‘Fake News’?

Op 10 december organiseert de ambassade samen met de PV UNESCO het jaarlijkse evenement op mensenrechtendag. Dit jaar, tevens de 70e verjaardag van de Universele declaratie van de Rechten van de Mens, staat in het teken van fake news en media literacy, met als thema: “Media literacy: miracle cure for ‘Fake News’?”.  Het evenement vindt plaats op maandag 10 december 2018 in het Atelier Néerlandais van 17.45 tot 20.30 uur.

Deze avond begint met een introductie van de heer Chakchouk, assistent DG van de sectie communicatie en informatie bij Unesco. Hierop volgt een korte lezing van Mark Deuze, hoogleraar Mediastudies op de UvA, vanuit zijn academische perspectief rondom het thema. Tenslotte leidt hij een paneldiscussie waar het thema kritisch wordt geanalyseerd vanuit verschillende perspectieven en werkvelden. 

Deelnemers aan het panel zijn: Elodie Vialle (Journalist en Hoofd Technologie en Journalistiek bij Reporters Without Borders), Arnaud Esquerre (professor sociologie en schrijver – o.a. van het boek: “Le vertige des faits alternatifs”) en Aralynn McMane (adviseur rondom het betrekken van jeugd bij media, o.a. bij UNESCO Global Alliance for Media and Information Literacy Partnerships, ex directeur ‘Youth Engagement & News Literacy’ bij World Association of Newspapers and News Publishers).

Hierna kan de discussie – of een leuk praatje –  voortgezet worden onder het genot van een hap en drankje

17.45 inloop

18.00 – 18.15 introductie van de heer Chakchouk

18.15 – 18.45 lezing Mark Deuze 

18.45 – 19.30 paneldiscussie met Elodie Vialle, Arnaud Esquerre, Aralynn McMane en Mark Deuze

19.30 – 20.30 borrel

Meld je hier aan.