Pride Photo

THE PROCESS OF CHANGE

Het thema van de Pride Photo 2023 tentoonstelling, ‘The Process of Change’, is een uitnodiging aan het publiek om zich verder te verdiepen in LGBTQIA+ kwesties en om zowel de kwetsbaarheid van deze enorm diverse gemeenschap als haar veerkracht beter te begrijpen. Binnen de LGBTQIA+ gemeenschap kan zichtbaarheid zelf al een daad van protest zijn, een herbevestiging van het recht om vrij te leven en lief te hebben. Deze tentoonstelling is niet alleen gewijd aan het vieren van de vreugde en liefde in het leven van gender- en seksueel diverse personen, maar vertegenwoordigt ook de zeer reële uitdagingen waar de gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

‘The Process of Change’ verweeft emotionele uitingen van liefde, verlies en zelfacceptatie door middel van artistieke fotografie en balanceert deze werken met hedendaagse documentairefotografie die de echte uitdagingen en gevaren weergeeft waarmee LGBTQIA+ individuen geconfronteerd worden. Op deze manier fungeert de tentoonstelling als een uitnodiging aan mensen van alle leeftijden en alle lagen van de bevolking, om een brug te bouwen tussen verschillende realiteiten.

De expositie vindt plaats van 1 t/m 12 november bij het Atelier Néerlandais, op 121 rue de Lille en is geopend tussen 11:00 en 17:00.

Ky Smileym, Kysaan & Ky