TERRITORIES RENCONTRES #2

In het verlengde van de expositie Territories wordt een aantal discussies georganiseerd met Franse en Nederlandse architecten en fotografen, gemodereerd door Salomé Attias. Deze debatten zijn bedoeld om een veld beter te begrijpen dat iedereen aangaat, maar paradoxaal genoeg door velen als een niche wordt beschouwd.

Op 17 november, vanaf 18h30, ontvangen wij Julie Hrudová, Olga Kravets en Miruna Dunu.

Julie Hrudová is straatfotograaf en fotoredacteur in Amsterdam. Haar werk is internationaal tentoongesteld en gepubliceerd. Ze is de oprichter en curator van StreetRepeat. Haar boek Chasing Amsterdam werd door de Volkskrant uitgeroepen tot één van de beste fotoboeken van 2022.

Olga Kravets combineert haar journalistieke achtergrond met fotografie en filmmaken om verhalen te vertellen over mensenrechten, religie en conflicten, met name binnen de Russische context. Haar werk is internationaal gepubliceerd. Onlangs publiceerde Olga haar boek More Fear Than Allah, waarin ze kiest voor een benadering van geëngageerd auteurschap in plaats van pure journalistiek. Olga woont momenteel in Saint-Denis.

Miruna Dunu is een in Rotterdam gevestigde ruimtelijk ontwerper met een achtergrond in architectuur en informatieontwerp. Haar werk bestaat uit het vertalen van complexe architectonische verhalen naar begrijpelijke vormen, zoals in tentoonstellingen, productontwerp, graphics en bewegend beeld. Miruna is een visueel communicatie ontwerper bij MVRDV Architecten, waar ze heeft gewerkt aan tal van tentoonstellingen. Miruna ontwierp samen met Philippe de tentoonstelling Territories.