TERRITORIES RENCONTRES #3

In het verlengde van de expositie Territories wordt een aantal discussies georganiseerd met Franse en Nederlandse architecten en fotografen, gemodereerd door Salomé Attias. Deze debatten zijn bedoeld om een veld beter te begrijpen dat iedereen aangaat, maar paradoxaal genoeg door velen als een niche wordt beschouwd.

Op 23 november, vanaf 18:30, ontvangen wij Jan Knikker, Clément Blanchet, Cédric Roux en Eléonore Simon.

Jan Knikker is partner en directeur strategie bij MVRDV. Hiervoor werkte Knikker bijna tien jaar bij OMA, nadat hij zijn carrière was begonnen als journalist.

Clément Blanchet is een Franse architect, docent en criticus die internationaal actief is op het gebied van architectuurtheorie, stedenbouw en cultureel onderzoek. In 2014 richtte hij zijn eigen bureau op in Parijs, Clément Blanchet Architecture. Daarvoor was hij medewerker en directeur van OMA France.

Cédric Roux is een straatfotograaf die bekend staat om zijn boek ‘My Wonderland’, gepubliceerd in 2022, waarin hij de straten van Manhattan documenteert. Zijn beelden zijn rustig, humoristisch, gevoelig en alert. In zijn verkenning van stedelijke ruimtes legt hij sterk de nadruk op licht.

Eléonore Simon is een Parijse straatfotograaf die deel uitmaakt van het UP Photographers collectief. Ze geeft regelmatig workshops over straatfotografie en heeft meerdere internationale festivals voor straatfotografie gejureerd. Tijdens haar verblijf in Chili maakte ze haar werk Valparaíso. Haar werk ‘speelt met de harmonie tussen licht, schaduw en vorm om de poëtische en ontroerende aard van gewone momenten te benadrukken’.