Tentoonstelling Une Infinité de Similitudes

 

Marcel DuchampMarcel Duchamp, Rotorelief, 1935

 

Het Atelier Néerlandais in Parijs presenteerde in samenwerking met de vereniging Jeune Creation de tentoonstelling “Une infinité de similitudes”, die gelijktijdig begon met de FIAC 2015.

Door middel van het verkennen van formele overeenkomsten tussen de werken van een aantal jonge Europese kunstenaars, werd in de tentoonstelling een spel van insluiting en duplicatie blootgelegd. Une infinité de similitudes wenst de functionele methoden in de werken van de aanwezige kunstenaars te onderzoeken en vergelijkt deze direct met enkele historische werken zoals de Rotoreliefs van Marchel Duchamp en de tekeningen van Dieter Roth en Henri Jacobs, maar ook met enkele ambachtelijke en amateuristische objecten en praktijken.

Kunstenaars
Jean-Baptiste CARON
Henri JACOBS
Lucas LENGLET
Dieter ROTH
Pieter van der SCHAAF
Kirill UKOLOV
Julie van der VAART
Leon VRANKEN

Met dank aan Samuel Saelmakers van het Centrum voor Hedendaagse Kunst Witte de With, het Museum Boijmans Van Beuningen en de curators van Jeune Création, Jérôme PIERRE en Julie SAVOYE.

De tentoonstelling was een initiatief van de Nederlandse ambassade in Parijs en werd georganiseerd op het Atelier Néerlandais.

 

Une infinité de similitudes

van  19 oktober tot  1  november 2015

Dagelijks  van 13u.-19u. (op dinsdag gesloten)

Atelier Néerlandais

Sous-sol

121 rue de Lille

Paris 7e

M12 Assemblée Nationale
M13 Invalides

 

Een initiatief van de Nederlandse Ambassade