Bibi van der Velden

Bibi, geboren in New York en opgegroeid in Engeland en Nederland, studeerde eerst beeldende kunst in Florence en specialiseerde zich daarna in beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Vervolgens voltooide ze haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bibi is opgeleid als beeldhouwer en juweelontwerpster en werkt en creëert nu met wereldwijde bekendheid in haar studio’s in Amsterdam en Portugal.

Bibi’s proces om sieraden te maken is geïnspireerd door de natuur en gebaseerd op traditioneel vakmanschap, met een oog voor detail dat innovatief en transformerend is. Bibi schetst en beeldhouwt elk idee eerst handmatig voordat elk sieraad met de hand in was wordt gesneden en daarna wordt gezet met edelstenen en positieve energie om ‘miniatuursculpturen’ en onmiskenbare draagbare kunstwerken te creëren.

“Ik ben een beeldhouwer. Ik wist al op jonge leeftijd dat dit mijn richting in het leven was en raakte vervolgens gebiologeerd door het hele creatieve proces en de techniek van het maken van sieraden. Wat als heel academisch begon, werd steeds cconceptueler naarmate ik dieper in de sieradenwereld dook. Ik ben nog steeds volledig geïntrigeerd door kunst die je kunt dragen en hoe je een verhaal kunt vertellen in een nieuwe context.”