DGJ Landscapes

DGJ Landscapes is een klein, ervaren bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur, dat met name actief is in Zwitserland, Duitsland en Nederland. Het bureau heeft meer dan 25 publieke en private gebouwen, tuinen en landschapsprojecten gerealiseerd. DGJ focust zich op het creëren van een ruimtelijke verbinding tussen de mens en zijn omgeving.

Goede architectuur en landschapsontwerp vragen om een gelaagd en cultuurgebonden perspectief, en strategische en flexibele ontwerpmethodes. Bij de uitvoering loopt DGJ alle stappen van het proces door: van de architectonische compositie van het landschap tot het maken van details met vakmanschap. Het bureau werkt samen in teams met andere specialisten, in het bijzonder architecten en ingenieurs.

In 1999 is het bureau opgericht onder de naam Drexler Guinand Jauslin Architecten in Frankfurt, Zürich en Rotterdam. Sinds 2011 richt ‘DGJ Landscapes’ zich vanuit Zürich op landschapsarchitectuur, terwijl ‘DGJ Architektur’ in Frankfurt is gespecialiseerd in duurzame architectuur. De uitbreiding van ‘DGJ Paysages’ in Frankrijk zal zich richten op de stedelijke omgeving van Parijs en het platteland van de Plaine de Versailles. 

DGJ heeft bij ruim 30 prijsvragen een plaats behaald, waarvan 12 keer de eerste.


La Flamme de Paris, repère Olympique – Parijs 2012

Zeeheldentuin – Den Haag 2000