Fabuch

Fabuch
Fabuch is de productiemaatschappij van acteur, film- en theaterregisseur, producer & scenarist Fabian Jansen. Met Fabuch kan hij maken wat hij wilt. Van tekening tot film, van verhaal tot theater. Op dit moment werkt hij aan de post-productie van zijn speelfilmdebuut als producer, schrijver & regisseur. De film Lady zal naar verwachting deze herfst af zijn en te zien zijn op filmfestivals wereldwijd.

Fabian Jansen
Fabian (33) studeerde in 2005 af aan de BA Acteursopleiding, Toneelacademie Maastricht, Nederland. Hij liep stage bij het NNT, Onafhankelijk Toneel, Orkater en Bühne Wittenberg (DE).

Acteur
Hij was te zien bij toneelgezelschappen als NNT, Theater Artemis, Theater Zeelandia, Stage Entertainment, Onafhankelijk Toneel, NTGent (BE). Internationaal heeft hij met succes gespeeld in Berlijn, Wenen, Kopenhagen, Bath, Londen en Broadway, New York. In 2014 speelde Fabian 200 keer de hoofdrol, André Hazes, in de Nederlandse hitmusical Hij Gelooft In Mij. Hij speelde grote rollen in films en series als Webcam, Vreemd Bloed, Mannenharten 1 en 2, Nena, Uilenbal, Missie Aarde en in de video-installatie Castle Amerongen van Peter Greenaway. Hij is acteur bij de tv-improvisatieserie De Vloer Op (NTR).

Regisseur
Na zijn studie maakte Fabian met zijn Stichting Jansen bijzondere studiovoorstellingen als Taxidermiaan en Circusroom. Voor Theater Artemis regisseerde hij o.a. de met lof ontvangen voorstellingen ‘s-Heerskinderen, Des Varkensmijmerij en Never Never Wonder. In 2015 schreef en regisseerde Fabian met succes zijn eerste kortfilm, Ella. De film werd onderscheiden met 9 nominaties 4 prijzen waaronder de Publieksprijs. Hij is naast eigenaar van Fabuch, ook oprichter van Fryslân Cinema, de eerste Nederlandse co-operatieve filmmaatschappij. Op dit moment is Fabian bezig met de edit van de korte speelfilm Lady (+/- 50 minuten) en regisseert deze zomer zijn eerste tv-serie.

Als docent geeft hij aan theateracademies les in Improvisatie voor Ensemble en Zienswijze.