Hul le Kes

Hul le Kes is een modelabel dat vertrouwt op de kracht van zorgzaamheid, creatie, empathie en esthetiek. Hul le Kes is opgericht door Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer als antwoord op de snelle en vervuilende praktijk van de hedendaagse mode. Met dit merk creëerden zij een alternatief en holistisch systeem, passend bij onze veranderende omgeving.

Hul le Kes wil mensen een andere waarde van mode laten zien, geïnspireerd door de waarden die men aan antiek en kunst toekent. De kledingstukken van het merk zijn handgemaakt, hand geverfd en vervaardigd uit geselecteerd eeuwenoud linnen en andere natuurlijke, geleefde stoffen en materialen. De artistieke visie van Hul le Kes is het creëren van esthetische producten binnen een circulair, sociaal en duurzaam ecosysteem.

Het modelabel staat bekend om zijn diverse upcycling en circulaire ontwerpen en heeft diverse verkooppunten in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Amerika en Japan. In juni 2023 opende Hul le Kes haar Flagship Store in Arnhem in een karaktervol industrieel pand.

De gehele collectie en opdrachten van samenwerkingspartners worden gemaakt in de Hul le Kes Recovery Studio en de Hul le Kes Manufacturing Studio, waar naast vast personeel ook ruimte wordt geboden voor onderwijs-, re-integratietrajecten en persoonlijke ontwikkeling.

Hul le Kes-ideologie

Bij Hul le Kes geloven we in het menselijk vermogen van zorgzaamheid, creatie, empathie en esthetiek. Ons volledige team van mensen streeft naar een wereld waarin karakter van zowel mensen als producten te vinden is binnen de imperfectie. Waar schoonheid wordt getoond door liefde en vergankelijkheid. Positieve dynamiek, doelgerichtheid, gelijke kansen en een holistische kijk op onze wereld zullen de deuren openen naar een betere wereld; een vernieuwd systeem.