Jef Montes

Jef Montes is het couturelabel voor vrouwen van Jef Montes. Zijn collecties kenmerken zich door de hedendaagse architecturale en organische silhouetten, een persoonlijke nostalgische sfeer en experimentele stoffen. Voor elke collectie gebruikt Jef Montes nieuwe materialen, die hij ontwerpt en maakt in samenwerking met TextielLab. Tijdens het ontwerpproces wordt de vorm van de silhouetten bewerkt door de vorm van het materiaal. Zijn fascinatie voor licht komt terug in de vaak reflecterende kwaliteit van de stoffen. 

De ontwerpen van het label Jef Montes zijn in verschillende internationale exposities getoond. Door pers, editorials en andere publicaties is Jef Montes’ visie in verschillende contexten geplaatst. Dit heeft geleid tot succesvolle interdisciplinaire samenwerkingen.

Na zijn cum laude afstuderen aan ArtEZ Institute of the Arts in 2012 richtte Jef Montes zijn eigen label op. In januari 2014 maakte hij zijn debut tijdens de Amsterdam Fashion Week, waar hij zijn collectie ‘Illuminosa’ toonde. Dit werd gevold door ‘Velero’ in 2015, ‘Resolver’ in 2016 en ‘Tormenta’ in 2017, die hij in Parijs toonde.

Tormenta
Tormenta