Kajsa Blomberg

Kajsa Blomberg behartigt onder de naam Kajsa Blomberg Amsterdam zakelijke belangen van illustratoren, auteurs en andere creatieve talenten. Zij combineert een juridische achtergrond met ruime commerciële ervaring in de media- en entertainmentindustrie. Dat maakt Kajsa tot een waardevolle partner om creatief talent breed neer te zetten in de markt. Na een internationale carrière bij Universal Music in Londen werkt zij vanaf 2006 als zelfstandig ondernemer.

Sindsdien leidt zij een agentschap met 15 toonaangevende Nederlandse illustratoren en een aantal auteurs. De boeken van de illustratoren worden wereldwijd gepubliceerd. Behalve in boeken vind je de illustraties terug in magazines, dagbladen, theaterdecors, kunst in openbare ruimtes, postzegels, verpakkingen en reclamecampagnes, in musea, op stationery en wanddecoraties. Nederlandse klanten van Kajsa Blomberg Amsterdam zijn literaire uitgevers, uitgevers van educatieve materialen, bedrijven, overheden en instellingen.

Kajsa heeft een groot netwerk in de culturele sector, de media, entertainment en de boekenbranche. Met verrassende invalshoeken en originele ideeën ziet zij continu nieuwe kansen om talent te ontwikkelen. Haar aanpak is bovendien ‘no-nonsense’, helder en positief. Kajsa denkt verbindend, buiten de gevestigde paden en vanuit haar hart.

“Van jongs af aan ben ik altijd dol geweest op mensen die iets unieks kunnen creëren, die iets vanuit het hart maken, of het nu muziek is of een kunstwerk. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie voor makers en hun werk tot mijn dagelijkse werk heb kunnen maken. Zo kunnen zij zich focussen op wat zij als geen ander kunnen.”

Kajsa Blomberg is tevens oprichter van Blomberg Gallery. Kajsa is lid van Atelier Néerlandais om de mogelijkheden tot samenwerking met Franse partners te onderzoeken.