Karin Herwegh

Na 12 jaar sieraden en kleine figuren te hebben gemaakt in zilver en goud volgens de verlorenwasmethode, heeft het werk van Karin Herwegh zich in de loop van de tijd geëvolueerd naar een meer sculpturale vorm, met als materiaal hout.
De eenvoud van een stuk hout en enkel een mes en vijl als gereedschap, geeft naast een direct contact met het materiaal, ook het trage tempo aan waarop het object tot stand komt. Dit betekent dat het ontwerp zich tijdens het maakproces blijft ontwikkelen.
Herwegh werkt niet met collecties, haar (draagbare) objecten en sculpturen komen voort uit één overkoepelende gedachte: la condition humaine.    
Haar sculpuren kunnen worden gezien als fragmenten uit een visueel verslag van een persoonlijke zoektocht naar betekenis in een steeds veranderende wereld, als scenes uit een basaal leven los van tijd en plaats, klaar om hun plek in te nemen in het verhaal.

Werk van Karin Herwegh is tentoongesteld in o.a. Amsterdam, Parijs, Londen, Milaan, München, Bangkok, Beijing en Ljubljana.

‘An early start’ 2017, Necklace, Limewood.

‘I know where I’m going’ , 2018, Sculpture, Limewood.