Karin van Paassen

Karin van Paassen is freelance curator. Ze initieert en organiseert tentoonstellingen en andere culturele evenementen in binnen-en buitenland. Het belang ligt hier bij het toevoegen van educatieve elementen aan een project om cultuur aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren. Haar specialiteiten zijn mode, textiel, design en sieraden en haar projecten zijn bij voorkeur multidisciplinair. 

Daarnaast bekleedt van Paassen bestuursfuncties. 16 jaar lang heeft ze preventieprojecten ontwikkeld en uitgevoerd in Afrikaanse en Aziatische landen ten behoeve van hiv/aids en ebola. Daarvoor ontwikkelde ze met internationale teams spellen en animaties.

Sinds 2013 ontwerpt en maakt Karin van Paassen sieraden en objecten van zwart porselein. Haar werken zijn vaak gecombineerd met bedels uit andere culturen en paardenhaar. Haar collectie van uitvergrote rugsieraden werd geëxposeerd in Nederland, China en Roemenië.

Tot 2020 werkte van Paassen regelmatig in een werkplaats in de porseleinstad Jingdezhen in China, een inspirerende omgeving, waar ze samenwerkte met craftsmen.