Knitwear Lab

KNITWEAR LAB ontwerpt en ontwikkelt slimme technologische toepassingen voor knitwear op industriële vlakbedbreimachines van STOLL. De combinatie van technologische innovatie en een ontwerpgedreven perspectief is wat KNITWEAR LAB uniek maakt.

Onze LAB’s zijn gespecialiseerd in duurzame productiemethoden, smart textiles en 3D-breitechnieken. In ons LAB in Almere ontwikkelt ons team van programmeurs en ontwerpers prototypes en draait het op kleine schaal producties. Ons productie LAB in Istanbul is gespecialiseerd in productie van high-end knitwear.

Bij KNITWEAR LAB hebben we een vooruitstrevende visie op duurzaamheid en leggen we veel nadruk op zero-waste productiemethoden. Door middel van 3D-breitechnieken zijn we in staat ontwerpen volledig uit één stuk te breien, zonder afval.

KNITWEAR LAB leidt de volgende generatie gebreide programmeurs en ontwerpers op. Wij bieden een 5-daagse cursus, waarin programmeren en industrieel breien centraal staan. Deze praktijkgerichte cursus verkent de eindeloze mogelijkheden van (duurzaam) industrieel breien.

Onderzoek & Ontwikkeling – Productie – Ontwerp – Duurzame Projecten – Industriële Brei Cursus