Liesbeth Hagen

Na een carrière als goudsmid en een tienjarig verblijf in Scandinavië keerde Liesbeth Hagen terug naar Nederland en schreef zich in aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten waar zij koos voor de richting Vrije Schilderkunst.
Daarna werkte zij als documentairemaker voor de Nederlandse (o.a. voor AVRO Close-up, kunst & cultuur) en internationale televisie.
Terwijl zij in Amsterdam woonde miste zij de natuur en is naar Frankrijk verhuisd, waar zij nu in rust en stilte op het land woont met alle ruimte om te werken in haar prachtige atelier. De natuur is haar belangrijkste inspiratiebron en ze schildert de schoonheid van haar omgeving met tederheid, gevoeligheid en kracht.
De dynamiek in haar schilderijen heeft een continuïteit met haar cinematografisch werk. Hoewel in film beweging een heel andere rol speelt dan in stilstaand beeld, is de invloed van haar filmwerk zichtbaar in haar schilderijen waarin zij steeds meer met close-up beelden en momentopnamen werkt.

Liesbeth Hagen drukt zich ook uit in beeldhouwen. Ze gebruikt materialen uit het bos die ze combineert met andere materialen, zoals ijzer en steen om originele vrije vormen te creëren.