Manuela Luchtmeijer

Beeldend kunstenaar Manuela Luchtmeijer (1970) is geboren en getogen in Nederland. Op haar 19e vertrok ze naar Frankrijk, waar ze Frans en Japans studeerde en zich vormde op o.a. de kunstacademie l’École des Beaux-Arts In Parijs.

Manuela werkt sinds meer dan twintig jaar als zelfstandig kunstenaar vanuit haar atelier in de Montmartre, de buurt waar ze sinds de jaren ‘90 woont. Ze schildert, tekent, graveert, houdt van experimenteren met verschillende materialen en technieken en is tevens werkzaam als grafisch vormgever (webdesign).

Karakteristiek aan het schilder- en tekenwerk van Manuela is de stilering van het onderwerp. De leegtes en stiltes in haar werk vormen de basis voor de tekenlijn die is geïnspireerd op de oosterse kalligrafie, de vrucht van haar jarenlange studie van de Japanse taal en cultuur. Manuela’s schilderwerk, vaak gepresenteerd in de vorm van een serie, kan op verschillende manieren worden gelezen en biedt meestal een beschrijvende, symbolische en denkbeeldige visie op het thema. Schrijven maakt deel uit van haar creatieve proces en ze beweegt zich vrijelijk tussen abstracte en figuratieve kunst.

Manuela’s werk is regelmatig op exposities te zien. De serie FRAGILE bijvoorbeeld werd geëxposeerd in het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs en in de Bankside Gallery in Londen. Haar schilderijen zijn meerdere malen geselecteerd voor bekende kunstbeurzen (o.a. Art Capital in het Grand Palais, Parijs) en het werk  van Manuela is verkocht aan kunstliefhebbers/verzamelaars van over de hele wereld.

Sinds 2020 werkt Manuela aan haar grootste project tot nu toe: de serie SKY die vooral bestaat uit doeken van grootformaat. Voor deze serie laat zij zich o.a. inspireren door de befaamde wolkenluchten van de Hollandse meesters door de eeuwen heen.

« Quête solitaire » , Manuela Luchtmeijer (serie SKY)