Monique Belier

Monique Belier is een Nederlandse Fotograaf / Beeldmaker, die onlangs is afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam (BA, mei 2023). Voordat ze besloot een carrièreswitch te maken, werkte ze twintig jaar als ondernemer, docent en maker in de danswereld.
Haar afstudeerproject, een photo-artist boek getiteld ‘Where the Spirit Meets the Bone’, heeft zijn weg gevonden naar lezers en boekhandels wereldwijd, en werd gecureerd door het Fotografiemuseum ‘Huis Marseille’ en ‘Foam’ in Amsterdam.


Bovendien werd Belier’s boek gekozen voor een tentoonstelling op het fotofestival OFF Bratislava 2023. En ze werd door GUP geselecteerd als nieuw Fresh Eyes International talent 2023.
Naast haar werk als fotograaf is ze ook curator van terugkerende fotografie tentoonstellingen in literaire cafe De Engelbewaarder in Amsterdam.
Belier’s werk onderzoekt haar verbinding met de taal van beweging en de relatie tussen lichaam en geest. Als voormalig danser en choreograaf heeft ze geleerd dat beweging niet louter een fysieke handeling is, maar een krachtige taal die in staat is diepgaande emoties over te brengen. Dit besef heeft Belier geleid tot een zoektocht om de essentie van menselijke beweging vast te leggen.