MVRDV

MVRDV is in 1993 in Rotterdam opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. Het bureau realiseert studies en projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. MVRDV heeft een richtinggevende positie verworven in de internationale architectuur. De 95 architecten, ontwerpers en medewerkers van MVRDV creëren projecten in een multidisciplinair collaboratief ontwerpproces en passen innovatieve en duurzame technologieën toe.

Projecten van MVRDV zijn onder andere de Markthal in Rotterdam, de Boekenberg bibliotheek in Spijkenisse, het Nederlands Paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Hannover, het Flight Forum business park in Eindhoven, het Matsudai cultuurcentrum en het Gyre Shopping Centre in Japan, het Mirador en Celosia wooncomplex in Madrid, en de Silodam en het Lloyd Hotel in Amsterdam. Lopende projecten zijn onder andere een groot aantal woon- en kantoorprojecten in Nederland, Frankrijk, Polen, Indië en de VS, een plan voor de Xinjin Water City bij Chengdu in China, en visies voor de agglomeratie van Parijs en Oslo en de schaalsprong voor Almere.

Het werk van MVRDV wordt wereldwijd gepubliceerd en heeft verschillende internationale prijzen verkregen. De monografische publicaties ‘FARMAX’ (1998), ‘KM3’ (2005) en ‘MVRDV Buildings’ (2013) illustreren het werk van het Rotterdamse bureau dat ook software voor architectuur en stedenbouw ontwikkelt. 

Samen met de TU Delft geeft MVRDV leiding aan The Why Factory, een onafhankelijk instituut dat onderzoek doet naar de stad van de toekomst.