Pied à Terre

Pied à Terre Reizen & Lezingen organiseert studiereizen voor diverse media, waaronder NRC Handelsblad, Elsevier Weekblad, Trouw en de VPRO, gericht op onder meer kunst en cultuur, politiek en economie.

Momenteel is Pied à Terre bezig met het creëren van een reeks studiereizen in Frankrijk rond thema’s die tot de verbeelding spreken. In Parijs gaat het dan bijvoorbeeld om een bezoek aan (particuliere) kunstcollecties/depots en literaire salons. Er wordt gezorgd voor een unieke thematische invulling die voor individuele reizigers onbereikbaar is; een toelichting door een conservator of kunstenaar, ontmoetingen met schrijvers of dichters, medewerking van de correspondent of hoofdredacteur van de betreffende media, etc.
Eerder werkte Pied à Terre samen met Henk van Os, Wim Pijbes, Ilja Pfeiffer, Arthur Japin, Michel Krielaars, Margot Dijkgraaf, Arendo Joustra, Peter Vandermeersch, Maarten van Rossem, Rosita Steenbeek, Joris Luyendijk en Joyce Roodnat.

Naast reizen in Parijs, faciliteert Pied à Terre ook een NRC Academie naar Metz & Nancy, die zich richt op kunstgeschiedenis (zoals ook aangeboden aan New College in Oxford), met speciale aandacht voor de Franse kunstgeschiedenis.