Rademakers Gallery

Rademakers Gallery, opgericht in Amsterdam in 2007, is een hedendaagse galerie die kunstwerken presenteert van zowel bekende als opkomende kunstenaars op het snijvlak van kunst, design, mode en juwelen. De belangrijkste peilers van de galerie zijn duurzaamheid en het versterken van de positie van vrouwelijke kunstenaars. 

Rademakers Gallery neemt deel aan verschillende nationale en internationale beurzen: Design Miami / Basel, Enter Art Fair Kopenhagen, Art Rotterdam, Volta Basel, PAN Amsterdam en PAD Paris.

Rademakers Gallery Booth PAD Paris

Pien Rademakers, kunsthistoricus en oprichter van de galerie, kiest en ontwerpt elke tentoonstelling, kunstenaar en kunstobject persoonlijk. Haar visie is ruimdenkend, kleurrijk en vrouwelijk. Ze zet zich in om een evenwichtig en toegankelijk tentoonstellings- en programmeringsschema te presenteren waarin bijvoorbeeld de cross-overs tussen kunst en design mogelijk zijn, de uitlichting van jong vrouwelijk talent zichtbaar wort gemaakt of de duurzaamheid van het maakproces van kunst centraal staat. 

Pien Rademakers

Daarnaast biedt Rademakers Gallery advies en hulp aan kunstliefhebbers en verzamelaars. Of het nu gaat om de aankoop van een enkel kunstwerk, of om ondersteuning bij het samenstellen van een samenhangende en uitmuntyende kunstcollectie. Vanuit een gedegen kennis en jarenlange ervaring werkt Rademakers Galler discreet en betrouwbaar voor particuliere opdrachtgevers, professionals en bedrijven zoals interieurontwerpers en ambassades. Daarnaast vertegenwoordigen zij hun kunstenaars ook als creatief bureau, als u op zoek bent naar een specifiek kunstwerk, kunt u een uniek werk in opdracht overwegen.

Rademakers Gallery ondersteunt met trots de volgende initiatieven en instellingen:

Rijksakademie van beeldende kunsten. 

De Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK)

Stedelijk Museum Amsterdam