Steven Wassenaar Photography

De fotograaf Steven Wassenaar woont sinds 1990 in Parijs. Hij maakte reportages over conflicten, klimaatverandering, gezondheidskwesties en immigratie, in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.
Na studies kunstgeschiedenis en fotografie maakte Steven voor de Nederlandse tijdschriften Archis en Volume verhalen over de Franse stedelijke ruimte en architectuur, zoals plaatarchitectuur, sloppenwijken en gevangenissen.

© Steven Wassenaar


In 2006 begon Steven Wassenaar met zijn project “Unwanted Europeans” over Roma-gemeenschappen, wat vele publicaties opleverde. Hij werkte samen met Channel 4 (VK) en Nieuwsuur (Nederland) aan televisiedocumentaires over Roma-kwesties.


Tijdens zijn carrière fotografeerde hij de oorlog in Syrië, de vluchtelingencrisis in Libanon, Turkije en Griekenland, de klimaatverandering in Mali en Marokko, de gevolgen van de oorlog voor kinderen en vrouwen in de DRC, de Arabische lente in Tunesië en Egypte, en de aids-problematiek voor “Solidarité Sida” in Rwanda.
In Frankrijk fotografeert Wassenaar regelmatig de programma’s van het Secours Catholique.


Zijn reportage “The Tin fever “, dat de vernietiging van Banka Island, Indonesië, als gevolg van de opkomst van hightech apparaten, laat zien, is gepubliceerd in het VK, Noorwegen, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.


Na de aanslagen van 11 januari 2015 op Charlie Hebdo fotografeerde Steven Wassenaar een jaar in de buitenwijken rond Parijs. Dit werk werd beloond met een tweede prijs bij de prijs Zilveren Camera 2016.
Steven Wassenaar is lid van de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten). Zijn werk wordt gedistribueerd door Hollandse Hoogte / ANP en Hans Lucas. Klanten zijn de RATP, BBC, Causette, Die Welt, Le Soir, De Morgen, Trouw, Geographical, Knack, La Cité, Le Monde, Le Point, Marianne, NRC, Parisien Magazine, Telegraph Magazine, Trouw, Vi Menn, VSD, Vrij Nederland, de Express, Secours Catholique.

© Steven Wassenaar