Studio Henk Schut

Henk Schut is een multidisciplinaire beeldend kunstenaar wiens ideeën voortkomen uit het stellen van vragen, het kijken naar omgevingen, gemeenschappen, historische gebeurtenissen en actualiteiten. In een steeds wisselende combinatie werkt Schut samen met ambachtslieden, gespecialiseerde technici, architecten, kunsthistorici, grafische en software ontwerpers, de kunstwerken en presentaties te realiseren.
Hij heeft een interactieve benadering van de omgeving waarin het werk wordt gepresenteerd. De architectonische ruimte en geluid spelen daarom vaak een belangrijke rol. Naast het realiseren van kunstwerken dient de studio als locatie voor experimenten en onderzoek. Deze is gevestigd op de NDSM-werf in Amsterdam.

”In Tune” NDSM Werf (c) Henk Schut

Studio Henk Schut organiseert workshops en evenementen om artistieke en intellectuele uitwisselingen met mensen en instellingen buiten de kunstwereld te bevorderen. Zo werkte hij ook in vluchtelingenkampen, op universiteiten, in achterstandswijken en in de openbare ruimte op onverwachte locaties.